Welcome to my profile

Welcome to my profile

joi, 27 martie 2014

Limbajul florilor

   Am hotarat sa sterg vechile postari care mi s-au parut neinteresante si fara sens si sa incep sa postez ceva cu priza mai mare la public. Citind o revista, am gasit ceva interesant legat de limbajul florilor,asa ca am hotarat sa impartasesc ce am aflat cu voi.
  Limbajul florilor a fost desluşit încă din antichitate, de vechile popoare de greci, romani şi egipteni, fiind în acea vreme un mijloc de a transmite unei persoane mesaje ascunse.
  În secolul al XVIII-lea, îm Orient exista un adevărat cod al florilor prin care se puteau transmite informaţii şi mesaje. Limbajul florilor a fost importat apoi din Orient în Occident. În Anglia, în perioada victoriană, bărbaţii ofereau femeii iubite o floare când mergeau la bal. Dacă ea îşi punea floarea în păr, însemna că între ei nu poate exista o relaţie  amoroasă, iar dacă îşi prindea floarea în piept, însemna  că e interesată de acel bărbat. Miturile, povestile biblice, fabulele, toate au incercat sa elucideze misterul semnificatiei florilor. In anii 1700, Charles al II-lea al Suediei a introdus un nou limbaj in Europa, in momentul in care a adus din Persia asa numita "arta a limbajului florilor". In secolul urmator s-au publicat prelegeri intregi pe aceasta tema, secretul fiind dezvaluit tuturor.
O intrega conversatie poate sa aiba loc intr-un simplu buchet de flori. Vor fi voci insa, care pot sa spuna ca astazi, cand informatia se poate transmite cu viteza gandului, dintr-o parte in alta a globului, cand exista E-mailul, toate acestea si-au pierdut din sens. Dar oricat de mult ar evolua omenirea si oricat de multe alte mijloace de comunicare vor aparea, florile vor fi mereu mesagerul dragostei iar semnificatia lor va continua sa fie importanta pentru noi.

  Culoarea florilor va avea mereu o semnificaţie.Pentru a vă exprima dragostea, pasiunea, trebuie să oferiţi flori ce au nuanţe de roşu. Pentru a arăta o dragoste ascunsă, oferiţi  flori cu nuanţe de violet.
  Dacădoriţi să vă exprimaţi sentimentele, florile vă pot ajuta.Când dăruiţi un buchet de flori, cadoul este interpretat ca o dovadă de preţuire şi de recunoştinţă. O multitudine de semnificaţii se regăsesc ascunse în mai toate speciile şi culorile florilor:
ALB -- sinceritate, admiraţie, eleganţă, rafinament
          -Florile albe sugereaza puritate morala, prefectiune, inocenta, satisfactie si respect. Oferind flori albe ii vei transmite: “Iti multumesc“, “Cu respect si afectiune“, “Iarta-ma“, “Esti o mama/sora/prietena adevarata“.







ROZ - tandreţe, apreciere, sentimente frumoase de prietenie
         -Florile roz sunt asociate cu fericirea şi inocenţa. Rozul este o culoare tandră, de aceea declaraţia pe care un buchet de trandafiri roz o face este una mai timidă, dar graţioasă şi învăluită în mister, o declaraţie pe care persoana iubită, cu siguranţă, o va aprecia.
La fel de apreciat va fi şi un buchet de lalele roz de către o persoană ce doreşte să îşi regăsească tinereţea şi bucuria vieţii. Florile roz mai pot fi oferite si persoanelor a căror prietenie o consideri importantă.





ROŞU - culoare deosebit de puternică, amanând vitalitate şi energie,  semnifică iubirea, dragostea ori pofta de viaţă, pasiunea adevărată
            -Florile roşii emană o puternică energie şi pot transforma simplul gest de a oferi o floare, într-o veritabilă declaraţie de dragoste. Culoarea sângelui ce îţi pulsează în vene şi care îţi colorează obrajii simbolizează dragostea, dorinţa, pasiunea, dar şi devotamentul, frumuseţea şi forţa.
Oferă-i persoanei iubite un buchet de trandafiri roşii şi va înţelege că focul din inima ta arde doar pentru ea. Roşul oferă şi multă energie, aşa că poţi oferi un buchet de gerbera unei persoane care are nevoie de vitalitate.






GALBEN - fiind o culoare caldă, luminoasă, exprimă fericirea, măreţia, bucuria de a trăi
                 -Florile galbene fac oamenii să zâmbească. Galbenul este asociat cu aurul şi este considerat un simbol al purităţii, clarităţii; galbenul este culoarea prieteniei, a bucuriei şi a noilor începuturi, o culoare luminoasă şi caldă. Oferă un buchet de crini galbeni unei prietene pe care vrei să o faci fericită sau un buchet de narcise unei persoane care urmează să treacă printr-un examen important.



PORTOCALIU - entuziasm, echilibrul spiritual şi al simţurilor, frumuseţea şi căldura sentimentelor
                          -Florile portocalii fac oamenii să îşi dorească să împartă cât mai multe zâmbete. Fiind culoarea care se apropie cel mai mult de cea a razelor soarelui, portocaliul simbolizează căldura, energia şi entuziasmul, aducând doar energii pozitive.Este o culoare a prieteniei şi a comunităţii, aşadar un buchet de trandafiri şi lalele portocalii va aduce pasiune pentru viaţă, emoţie, satisfacţie şi un aer încrezător persoanei căreia i-l vei oferi.


 
Albastru -  puritatea sentimentelor, dragoste tandra, iubire platonica, liniste sufleteasca; albastrul mai este  simbol al increderii si totodata al departarii, al tristetii; albastru intens – liniste, albastru in asociere cu alb si violet - dragalasenie
                 -Florile albastre îndeamnă la visare şi dezvoltă imaginaţia. Aceastea inspiră, calmează şi risipesc grijile, fiind un simbol al sincerităţii şi al seninătăţii. Aduc pacea interioară.
Albastrul vorbeşte pe limba tuturor visătorilor din lume, de aceea florile ce au această culoare, cum sunt hortensiile si irisul, pot fi oferite cu încredere poeţilor, artiştilor sau muzicienilor din viaţa ta. În plus, reprezintă un adevărat antidot pentru persoanele neliniştite şi mereu îngrijorate
 
 


 
Violet – simbolizeaza curtoazia, blandetea, prietenia, iar in sens amoros - sentimente profunde si ‘asezate’ precum o iubire matura, echilibrata; in asociere cu culoarea rosie reprezinta amintirile
                 --Florile violet ne reamintesc faptul că trebuie să aspirăm mereu spre noblețe sufletească. Originile violetului sunt legate de roialitate, ceremonie, nobilitate, de aceea şi florile în această culoare simbolizează încrederea, succesul, mândria şi energizează spiritul.
Dacă vrei ca o persoană să înţeleagă că e unică şi specială pentru tine, fă-o să se simtă de viţă nobilă şi oferă-i o orhidee violet. Pe de altă parte, levănţica va transmite un mesaj de frumuseţe, rafinament, eleganţă şi delicateţe persoanei căreia i-o vei oferi.


 
Verde – in general, si mai ales in nuante deschise, vii, semnifica veselie, speranta, tinerete, succes
  -Verde este culoarea naturii primavera, a renasterii si a tineretii. In buchetele de flori si aranjamentele florale ofera note de prospetime si naturalete.
Poti oferi buchete de flori verzi la inceputul unei relatii ca o dovada de sinceritate
 


 
Deci, daca doresti sa-i faci iubitului cunoscuta dragostea pe care i-o porti, trimite-i flori si va sti! Florile sunt mult mai subtile decat un simplu E-mail si spun mai multe lucruri decat ti-ai imagina vreodata.
Iata cateva dintre semnificatiile atribuite acestora:

Albastrea: delicatete
Anemona: anticipare, slabiciune
Begonie: ganduri negre
Boboci de trandafir: iubire si puritate
Brad: timp
Cactus: suferinta
Cala: frumusete magnifica, mandrie
Camelii albe: esti adorabila
Camelii rosii: esti in inima mea
Camelii roz: dor
Campanula: magie
Caprifoi: prietenie
Cimbru: curaj, energie
Ciubotica cucului: frumusete tanara
Condurul doamnei: am incredere in dragostea mea
Coroana imperiala: persecutie
Crin alb: puritate
Crin de apa: puritatea inimii
Crin galben: falsitate
Crizantema: optimism, bucurie
Crizantema alba: adevar
Crizantema galbena: ofensa
Crizantema rosie: te iubesc
Dafin: coroana poetilor
Degetel rosu: nesinceritate
Feriga: sinceritate
Floarea soarelui: a castiga dragostea cuiva
Galbenea: fericire
Garoafa alba: dulcete si iubire, dragoste pura
Garoafa galbena: m-ai dezamagit
Garoafa rosie: inima mea este asemenea unei torte
Garoafa roz: nu te voi uita nicodata
Garofita: vitejie
Gentiana: puritate
Ghinda: simbolul nordic al vietii si al nemuririi
Ghiocel: prieten la nevoie
Gladiole: florile gladiatorilor, sinceritate
Iasomie: abundenta de dragoste
Iedera: incredere
Imortele: dragoste eterna
Iris: mesaj
Lalea: simbolul dragostei
Laur: faima
Levantica: puritate, tacere
Liliac alb: tinerete, inocenta
Liliac rosu: primele emotii ale dragostei
Lotus: iertare, dragoste instrainata
Mac: uitare
Maghiran: dragoste, fericire
Magnolie: nobilitate
Margareta alba: inocenta
Margareta rosie: frumusete
Maslin: pace
Mirt: dragoste impartasita
Muscata: gentilitate
Nalba: ambitie
Narcisa: vanitate
Narcisa galbena: dragoste neimpartasita
Nemtisor: lumina, veselie
Nu- ma-uita: dragoste adevarata, prietenie si fideliate
Orhidee: frumusete
Panseluta: simbolul iubitului, al amintirilor
Papadie: simbolul soarelui, al cochetariei
Paralute: fidelitate si inocenta, simplitate
Portocal: casatorie
Rozmarin: amintire
Salcam: dragoste tainica
Salvie: fericire
Soc: tradare
Trandafir: dragoste
Trandafir alb: sunt demn de dragostea ta
Trandafir galben: gelozie
Trandafir rosu: pasiune
Trandafir roz: placere si suferinta
Trifoi: loialitate
Trifoi cu patru foi: noroc
Urzica: calomnie, defaimare
Violeta: modestie
Violete albastre: incredere
Zambila: durere
Zambila alba: sunt mandru de tine
Zambila albastra: continuitate a sentimentelor
Zambila Rosie: imi pare rau
Zambila roz: joaca


Sper ca mica mea postare sa va ajute sa legeti buchetul perfect si culoare si nuanta potrivita gestului dumneavoastra. Eu personal, prefer florile uscate, de camp. Acestea isi pastreaza mirosul si frumusete pentru cat timp doresc eu. Pana data viitoare, sper sa ”ne citim” curând.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu